© 2019 Rhino Horn Benelux BV

Tel: +31 33 - 202 40 80

  • YouTube - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • Facebook - White Circle
Logo Rhino Horn neusdouche

5 voordelen van neus spoelen bij verkoudheid

September 11, 2017

 

Wij hebben allemaal wel eens last van verkoudheid en een verstopte neus. Ademhalen gaat lastig en tissues zijn niet aan te slepen. Het spoelen van de neus met lauwwarm zout water is een natuurlijke en effectieve manier om tijdens een verkoudheid de neus schoon te houden. De neusspoeling geeft direct verlichting bij de vervelende symptomen van verkoudheid.

 

Het spoelen van uw neus met een neusdouche bij verkoudheid biedt veel voordelen. Lees hieronder de top 5:

 

 

 

1. Neus spoelen is effectief

Het spoelen van de neus met zout water is zeer effectief. Door het spoelen met zout water op lichaamstemperatuur weekt eventueel u vastzittend slijm los. In tegenstelling tot bijvoorbeeld neusspray, voert u het los geweekte slijm af via het andere neusgat, direct in de gootsteen. Bij de spoeling bereikt u ook de bijholten en komt slijmvlies tot rust.

 

2. Neus spoelen is niet verslavend
Het spoelen met een zoutoplossing is niet verslavend. Zout water heeft een natuurlijk reinigende werking en stimuleert de natuurlijke werking van het slijmvlies.

 

3. U kunt zelf gemakkelijk een zoutoplossing maken
Voor de neusspoeling kunt u zelf gemakkelijk een zoutoplossing maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld keukenzout zonder toevoegingen en meet de juiste verhouding af met de Rhino Horn doseerlepel. Voor meer informatie over het maken van een zoutoplossing, zie ons artikel: "Hoe maak ik een zoutoplossing voor neus spoelen?".

 

4. Neus spoelen is goedkoop en duurzaam
Bij correct gebruik is een neusdouche jarenlang te gebruiken. Het reinigen na gebruik is hierbij erg belangrijk. De Rhino Horn neusdouche is vervaardigd van recyclebaar hard kunststof en is vrij van schadelijke stoffen zoals ftalaten, cadmium en BPA. Tevens is een neusdouche goedkoop in gebruik, zeker als u zelf de zoutoplossing maakt.

 

5. Neus spoelen werkt preventief en helpt verkoudheid te voorkomen.

Het spoelen van de neusholten met een zoutoplossing helpt bij het wegspoelen van bacteriën, virussen en irriterende stoffen uit je luchtwegen”, aldus Dr. Ellert, chief medical officer van the Phoenix Baptist Hospital (bron: CNN ). Door regelmatig uw neus te spoelen met de Rhino Horn zorgt u dus niet alleen voor een vrije ademhaling maar het helpt ook verkoudheid te voorkomen!

 

Hoe werkt een neusspoeling eigenlijk?
Benieuwd hoe de neusspoeling met de Rhino Horn neusdouche werkt? Bekijk onderstaande video voor een demonstratie.

 

 

 

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square