© 2019 Rhino Horn Benelux BV

Tel: +31 33 - 202 40 80

  • YouTube - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • Facebook - White Circle
Logo Rhino Horn neusdouche

Neus spoelen na een neusoperatie

April 3, 2017

Na een neusoperatie of neusbijholte-operatie adviseren NKO-artsen veelal een neusspoeling met een zoutoplossing. De wond wordt schoongespoeld, oud bloed wordt verwijderd en korstvorming wordt tegen gegaan. Na de operatie zijn de normale schoonmaakmechanismen van de neus tijdelijk verstoord en houden de slijmvliezen het slijm langer vast. In dit slijm kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventueel infecties veroorzaken. Door het spoelen met zout water wordt het slijmvlies gereinigd en kunt u vrijer ademen. Tevens neemt een schone neus eventuele voorgeschreven medicijnen beter op.

 

Hoe kan ik mijn neus spoelen na een operatie?

Dat kan bijvoorbeeld met de Rhino Horn neti pot, een geregistreerd medisch hulpmiddel van Klasse I. Door het unieke ontwerp van de Rhino Horn neti pot stroomt de zoutoplossing gemakkelijk door uw neusholten. U hoeft dus niet het zoute water met druk in te spuiten, wat vaak als ongemakkelijk wordt ervaren.

 

Hoe maak ik een zoutoplossing voor een neusspoeling?

Het maken van een zoutoplossing voor de neusspoeling is gemakkelijk. Neem hiervoor puur zout zonder Jodium of kruiden en vul de bijgeleverde maatlepel. Vervolgens schept u het zout in de het kannetje en vult u de Rhino Horn met lauw water op lichaamstemperatuur.

 

U kan ook nasaal spoelzout kopen bij de apotheek echter is dit niet nodig. Puur zout is goed, goedkoop en verkrijgbaar bij supermarkten voor maar € 0,36 euro voor 125 gram. Hiermee heeft u ruim voldoende voor 40 neusspoelingen,

 

Hoe werkt de Rhino Horn neti pot?

Het spoelen van uw neusholten na een neusoperatie met de Rhino Horn neti pot is gemakkelijk. Lees hiervoor onze gebruiksaanwijzing en bekijk onderstaande video.

 

Waar is de Rhino Horn neti pot te koop?

De Rhino Horn neusspoeling is verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen (Rhino Horn Junior) bij de apotheek of natuurwinkel voor een aanbevolen prijs van 12,50 euro per stuk.

 

Klik hier voor een verkooppunt van de Rhino Horn neti pot bij u in de buurt.

 

Klik hier voor een verkooppunt van de Rhino Horn Junior neti pot bij u in de buurt.

Disclaimer

Dit artikel is geen medisch advies maar een informatief artikel over neusspoeling na een neusoperatie. Neem bij vragen over het spoelen na een neusoperatie of neusbijholte-operatie altijd contact op met uw NKO-arts.

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square