© 2019 Rhino Horn Benelux BV

Tel: +31 33 - 202 40 80

  • YouTube - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • Facebook - White Circle
Logo Rhino Horn neusdouche

Wat is de beste neusspoeler voor mij?

Er zijn diverse typen neusspoelers verkrijgbaar voor neusspoeling. Deze zijn onder te verdelen in twee  categorieën:

1. neusspoelers waarmee u zonder druk het zoute water door uw neus spoelt

2. neusspoelers waarmee u met druk het zoute water in uw neus spuit.

1. Neusspoelers waarmee u zonder druk het zoute water door uw neus spoelt

De neusspoelers waarmee u zonder druk van buitenaf met zout water uw neus spoelt, zijn gebaseerd op de traditionele Neti Pot zoals de Rhino Horn. De Neti Pot bestaat al duizenden jaren en wordt veelgebruikt in de traditionele natuurgeneeskunde (Ayurveda). Door de vorm van de Rhino Horn, het kannetje, kunt u gemakkelijk en zonder druk van buitenaf uw neus spoelen met zout water. U bereidt zelf de zoutoplossing (zie voor meer informatie ons artikel: Hoe maak ik een zoutoplossing voor neusspoeling?), vult het kannetje en kantelt uw hoofd ongeveer 45 graden.

Hierdoor ontstaat er een licht positieve druk waarmee u gemakkelijk en comfortabel de zoutoplossing door uw neus spoelt. Het water gaat de ene kant van uw neus in, en komt aan de andere kant uw neus weer uit. Tevens bereikt uw hiermee uw bijholten, wat verlichting geeft bij bijvoorbeeld bijholte-ontsteking ofwel sinusitis.

Veel gebruikers geven de voorkeur aan een neusspoeler in de vorm van een neuskannetje. Zie een voorbeeld van de neusspoeling in deze video:

2. Neusspoelers waarmee u mét druk het zoute water in uw neus spuit

Er zijn diverse neusspoelers verkrijgbaar waarmee u met druk van buitenaf het zoute water in uw neus spuit. Kenmerk van deze neusspoelers is dat de gebruiker zelf de spoeldruk kan bepalen door harder of zachter te knijpen in het flesje. Echte nadelen zijn er niet. 

Dit type neusspoelers worden niet verkocht met een doseerlepel voor zout. Dit is een slimme manier van de fabrikanten om duur zout in sachets te verkopen. Voor meer informatie over welk zout u kan gebruiken bij het neus spoelen, verwijzen wij u graag naar ons artikel: Welk zout kan ik gebruiken bij neusspoeling?

Conclusie: wat is de beste neusspoeler voor mij?

Het neus spoelen met een neusspoeler wordt aanbevolen door NKO-artsen en allergologen wereldwijd. Welk type neusspoeler het beste bij ú past is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Voor meer informatie over de Rhino Horn neusspoeler en de diverse toepassingen verwijzen wij u graag naar onze weblog.