© 2019 Rhino Horn Benelux BV

Tel: +31 33 - 202 40 80

  • YouTube - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • Facebook - White Circle
Logo Rhino Horn neusdouche

Hoe maak ik zoutoplossing voor neusspoeling?

Het maken van een zoutoplossing voor het spoelen van uw neus is eenvoudig. Gebruik hiervoor schoon water en puur zout zonder toevoegingen. 

 

Kraanwater in België is van goede kwaliteit en kan gebruikt worden voor het maken van een zoutoplossing. Indien u twijfelt aan uw water, kook het dan eerst en laat het afkoelen naar lichaamstemperatuur.

Voor meer informatie over het type zout dat u kan gebruiken, verwijzen u graag naar het artikel Welk zout kan ik gebruiken bij neus spoelen?.

Water en zout in de juiste verhouding

Bij het maken van de zoutoplossing is het belangrijk om zout in de juiste verhouding te vermengen met het water. U maakt dan een isotone zoutoplossing, dat wil zeggen een zoutoplossing met dezelfde zoutwaarde als uw lichaam. Bij de Rhino Horn zit een handige doseerlepel zodat u gemakkelijk de juiste hoeveelheid zout kan afmeten. Vul het kannetje vervolgens met water op lichaamstemperatuur en schudt de Rhino Horn zodat het zout volledig oplost. U heeft nu een isotone zoutoplossing  gemaakt en bent klaar voor het spoelen van uw neus. 

Het neus spoelen met de Rhino Horn neti pot is gemakkelijk. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksaanwijzing en bekijk de video.

Meer informatie?

Heeft u vragen over neus spoelen met een isotone zoutoplossing? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.